Österlenkirurgin
Ögon

Förändringar i verksamheten!

Ögonmottagningen flyttade i september in i de tidigare ögonlokalerna på Lasarettet i Ystad. Vi har sedan dess under hösten byggt om på mottagningen för att kunna erbjuda grå starr-operationer i samma plan som mottagningen finns. Det känns fantastiskt att kunna ge både patienter och personal ett bra flöde under såväl operations- som mottagningsdagarna, och en större flexibilitet när det gäller bokning av operationstider.

Gensvaret från Ystadborna med omnejd har varit stort, t om så stort att vi har haft svårt att hinna med bokningarna och telefontillgängligheten i den omfattning som vi självfallet önskat. Vi har därför tagit steget att koncentrera ögonverksamheten till Lasarettet i Ystad. I och med detta har vi inte längre någon ögonmottagning i Simrishamn. Detta ger oss i personalen en större möjlighet att vara tillgängliga för er patienter då vi är koncentrerade till en arbetsplats.

Självklart förstår vi att Simrishamnsborna kan känna en besvikelse över att ytterligare en verksamhet vid sjukhuset försvinner, men vi hoppas och tror att ni väljer att fortsätta era kontroller hos oss i Ystad. De patienter som står på väntelista kommer att bli kallade till mottagningen i Ystad. Ni behöver inte göra någon aktiv "omlistning". När ni får kallelse till besöket väljer ni att komma, alternativt då ringa oss och meddela att ni valt annan vårdgivare.

 Vi behåller samma telefonnummer och övriga kontaktuppgifter likaså.

 

Ögon

Inom Region Skåne gäller s k fritt vårdval inom ögonsjukdomar och operation av grå starr. Det innebär att du som patient själv väljer vem du vill vända dig till och betalar normal patientavgift samt att högkostnadsskortet gäller.

 

Österlenkirurgin är ackrediterat för både ögonsjukvård och operation av grå starr. Så vid alla typer av besvär kring ögon går det bra att kontakta oss och få hjälp. Ring oss på 0414-17771 eller maila ogon@osterlenkirurgin.se. Du kan också nå oss på Mina vårdkontakter.

 

Ögonmottagning

Hos oss träffar du erfarna ögonläkare och ögonsjuksköterskor på Ögonkliniken, Lasarettet  i Ystad. Vi är ackrediterade för ögonsjukvård i Region Skåne. Vanliga ögonsjukdomar som vi bedömer och/eller behandlar är bland annat grå starr, glaskroppsavlossning, glaukom (grön starr), ögoninflammation (på regnbågshinna, bindhinna, hornhinna, ögonlock m.m.), vaglar, sår på hornhinnan, efterstarr, tårkörtelsjukdomar, retinopati och många fler.

 

Vi prioriterar kontinuitet i vårdkontakterna med såväl läkare, sjuksköterska som övrig personal. 

Vi värnar oerhört om vårt kvalitetsarbete. Din upplevelse av ditt besök hos oss är väldigt viktigt. Vi vill väldigt  gärna höra vad du tycker, positivt som negativt, så tveka inte att kontakta oss. Du ska alltid få en god vård, ett gott bemötande och omhändertagande som gör dig trygg i alla dina kontakter med Österlenkirurgins ögonmottagning. 


Grå starr

Österlenkirurgin är sedan april 2012 ackrediterad av Region Skåne för att operera patienter med grå starr. Detta är en garanti för dig som patient att ingreppet utförs av en erfaren specialist. 

 

Om du vill veta mer om grå starr klicka här.

 
 

Den 1 september 2017 flyttade Österlenkirurgin in på Lasarettet i Ystad, i samma lokaler som Region Skåne tidigare bedrivit ögonmottagning.

Vi finns där vardagar 8-17.

 Akuta tider finns varje dag. 

 Kontaktuppgifter:

Lasarettsgatan 7 A, Lasarettet i Ystad, 271 82 Ystad

 

Ring oss på 0414-177 71 eller 0411-211782

 

Maila oss på ogon@osterlenkirurgin.se.

eller info@osterlenkirurgin.se

Du når oss även på 1177 Vårdguidens e-tjänster, www.1177.se

 

Är du redan patient?

Har du besvär och vill komma i kontakt med oss? Utanför kontorstid är vår jourtelefon för ögon 0414-17773 och är bemannad


lör-sön samt helgdagar 11-12

 

Självklart kan du även ringa 1177 eller besöka www.1177.se för sjukvårdsupplysning.

 

För akuta symptom ring 112 eller besök närmaste akutmottagning